Le Nid des Oiseaux ligt in het pittoreske dorpje Cubjac, aan de rivier de Auvézère. Deze plek bestaat uit vier afzonderlijke en volledig ingerichte gites waar in elk 2 tot 6 personen kunnen verblijven. In het midden ligt een grote ommuurde tuin met imposante bomen waar u in alle rust kunt genieten van de zon en het geluid van de vogels.

Het hoofdhuis

De verschillende gebouwen in Le Nid des Oiseaux dateren allemaal uit de 17 eeuw. In het herenhuis (het hoofdhuis) zijn daarom nog veel authentieke elementen te zien. De oude houten en stenen trappen en vloeren, de oude schoorsteen waar vroeger in gekookt werd, de oude stenen wasbak en de hoge plafonds geven een zeer authentieke en elegante uitstraling aan dit huis. Het hoofdhuis telt 4 slaapkamers voor 2 personen en 1 grote slaapbank in de woonkamer. In totaal kunnen hier 9 personen overnachten. Deze grote gite is overigens ook in 2 afzonderlijke gites op te delen waar 4 en 5 personen kunnen overnachten.’

De gite L’Écurie

De gîte genaamd L’Écurie is de oude paardenstal van het complex. Dit afzonderlijke gebouw ligt aan de overkant van het hoofdhuis. Ook hier zijn nog veel originele details terug te vinden; de houten schotten waarmee de paarden van elkaar gescheiden werden en de ruiven waar ze uit aten zijn allemaal nog aanwezig ! De Écurie heeft op de bovenverdieping een zeer romantische slaapkamer met badkamer. In deze gîte kunnen maximaal 2 personen overnachten.

De gite La Poste

De gîte La Poste, met zijn imposante entree, bezit ook een zeer authentieke uitstraling. De grote stenen trap en de grote schoorsteen in de zeer ruime slaapkamer doen zelfs denken aan een ruimte in een kasteel. Veel
authenticiteit is nog steeds zichtbaar en behouden gebleven. In de gîte La Poste kunnen 2 tot 4 personen (2 op slaapbank beneden) overnachten.

Het hele complex in Le Nid des Oiseaux is ook in zijn totaliteit te huur en kan tot 15 personen verwelkomen. Ideaal voor de vakanties met grote groepen of families. Neemt U contact op met Gerda van Schaik voor meer informatie over de diverse verhuurmogelijkheden.