Gelegen in het zuidwesten van Frankrijk en vernoemd naar een van de grootste rivieren van Frankrijk, biedt de Dordogne een overvloed aan bezienswaardigheden. Naast de rijke middeleeuwse cultuur met vele kastelen en middeleuwse dorpjes die hier te bezoeken zijn, heeft de prehistorie ook een heel belangrijke plek in de Dordogne. In de vallei van de Vézère, die niet voor niets ‘La Vallée de l’homme’ wordt genoemd, zijn er tal van preshistorische overblijfselen en grotten te bezoeken, waar de geschiedenis terug gaat dot 20.000 v.Chr. De grot van Lascaux die in 1979 op het werelderfgoedlijst van de UNESCO werd geplaatst, is hier een zeer indrukwekkend voorbeeld van.
Maar de Dordogne is ook een bestemming voor de natuurliefhebbers. De regio kenmerkt zich door haar glooiende groene heuvels, grote bossen, riviertjes en kalkrotsen. Wandelingen, fietstochten, kanoën worden dan ook volop gedaan door de prachtige landschappen.

De Périgord Noir in de Dordogne

De ‘zwarte’ Périgord heeft zijn naam te danken aan de sombere kleur van de uitgestrekte donkere eikenbossen en de truffel (ook wel het zwarte goud genoemd). De regio ligt in het zuidoosten van de Dordogne en wordt doorkruist door twee belangrijke rivieren: de Dordogne en de Vézère. Als u de Dordogne bezoekt kunt u niet om deze regio heen ! Het middeleuwse stadje Sarlat, de grotten van Lascaux, de vallei van de Dordogne met de imposante kastelen zijn slechts enkele hoogtepunten die de Dordogne te bieden heeft.